Начало Водещи Голямата чистка на „Туитър” засегна и Доналд Тръмп, и Джъстин Бийбър

Голямата чистка на „Туитър” засегна и Доналд Тръмп, и Джъстин Бийбър

1268

И Доналд Тръмп, и Джъстин Бийбър забелязаха резкия спад на броя на техните последователи в „Туитър”.

„Вълната“ започна в сряда и не можеше да остане незабелязана за никой.

Популярната социална мрежа за микроблогове реши да „изчисти ботите“.

Ако последователите, които са блокирани, не потвърдят, че са хора, техните акаунти ще бъдат ликвидирани без право на възстановяване.

Директорът на правния отдел на Туитър Виджай Гаде заяви, че мнозинството „живи“ акаунти вече са загубили или ще загубят не повече от четирима последователи в резултат на тези мерки.

Мерките се отразиха изключително тежко на знаменитостите. Певиците Лейди Гага и Кейти Пери загубиха по 2,5 милиона последователи, а бившият американски президент Барак Обама – около 2,1 милиона души.

Любопитна подробност е, че от „генералното почистване“ пострада и самият Туитър. Компанията се лиши от 7,7 милиона последователи.

Изчезването на последователите беше посрещнато по различен начин.

Индийският програмист Хариш Чанд се паникьоса. Той се обърна директно към Туитър въпроса: Къде изчезнаха последователите ми?

Към началото на юли социалната мрежа замрази над 70 милиона фалшиви страници и съобщи, че броят на активните потребители за първите шест месеца на 2018 г. е 336 милиона. Следователно мрежата за микроблогинг се е лишила от 6% от акаунтите.

Според представители на компанията масовата чистка ще й помогне да стане по-надеждна и по-прозрачна. Това е особено актуално след поредицата от скандали с фалшиви новини и разпространяващите ги боти.

предишна статияФранция срещу Хърватия: да очакваме ли изненади
следваща статияГеният Айнщайн: 15 спиращи дъха факти