Начало България Гласувалите „против“ кабинета „Желязков“ от ДПС с писмо до Ахмед Доган

Гласувалите „против“ кабинета „Желязков“ от ДПС с писмо до Ахмед Доган

129
Снимка: Джейхан Ибрямов (личен архив)
Снимка: Джейхан Ибрямов (личен архив)

Депутатите от Движението за права и свободи (ДПС), които гласуваха „против“ проектокабинета „Желязков“, съобщиха в отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган, че подкрепят единството и заедността на ДПС под ръководството на Доган. Това беше потвърдено от Джейхан Ибрямов, който беше изключен от парламентарната група на ДПС.

Писмото беше споделено във фейсбук групите, които подкрепят почетния председател Ахмед Доган.

Ибрямов потвърди, че писмото е истинско и е изпратено на Ахмед Доган.

В писмото си депутатите посочиха, че са последващи разпоредбите на Доган да не подкрепят кабинета „Желязков“ и изразиха загрижеността си от манипулации и дезинформация към структурите в партията, които включват шаблонни декларации с необосновани твърдения.

Ето каква е съдържанието на отвореното писмо:

Уважаеми г-н Доган – почетен председател на ДПС,
Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС,

Ние, народните представители, следващи Вашето указание за неподкрепа на кабинета „Желязков“, изтъкваме нашата готовност за единство и сближаване на ДПС под ръководството на Ахмед Доган – почетен председател на ДПС.

Подписите на 17 народни представители са поставени под писмото, като на челото се изтъква председателя Джевдет Чакъров, последван от Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов и други.

Името на изключените от парламентарната група на ДПС – Рамадан Аталай и Айсел Руфад не се изрича в списъка, но се появява името на депутата Ердуан Мехмед, който предаде декларация до парламента, настоявайки вотът му да се брои като „против“ проектокабинета „Желязков“, и на Марио Рангелов, чието име липсваше в първоначалния списък на парламента с гласовете на депутатите при гласуването на кабинета на ГЕРБ-СДС.

Трябва да се отбележи, че парламентарната група на ДПС не гласува последователно. На сряда, 30 депутата подкрепиха предложението, докато 14 слушаха призива на Ахмед Доган вместо на Делян Пеевски и гласуваха против кабинета.

За още новини прочетете тук