Начало България Главен инспектор Георги Василев е новият началник на сектор "Пътна полиция" към...

Главен инспектор Георги Василев е новият началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР в Перник

24
Главен инспектор Георги Василев е новият началник на сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР в Перник

Главен инспектор Георги Василев е новият началник на сектор „Пътна полиция“ в Перник. Той беше представен на брифинг пред журналисти от говорителя на Областната дирекция (ОД) на МВР – Венцислав Алексов. 

Георги Василев е роден в Брезник и работи в системата на МВР повече от 20 години. Професионалният му път започва в ОД на МВР в Перник, а след това работи и в отдел „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Сега заема мястото на досегашния началник на сектор „Пътна полиция“ Перник Симеон Георгиев, който от няколко месеца работи в София.

По време на брифинга Василев отчете, че пътнотранспортната обстановка в област Перник към момента е спокойна. Общият брой на възникналите пътнотранспортни произшествия (ПТП) за периода 23 – 29 септември, е 14. Едно от тях е завършило тежко с пострадал човек. През предходните дни са констатирани и няколко инцидента с материални щети, коментира Василев.

„Проверени за този период са 437 души и 357 пътни превозни средства. Проведени са три специализирани полицейски операции. Направени са 183 проби за алкохол. 17 от тях са за наркотични вещества, като всички те са отрицателни. Има един отказ от тестване на употреба на наркотични вещества и техните налози. Броят на връчените фишове и наказателни постановления е 203. Съставени са 68 акта и 159 фиша по Закона за движение по пътищата“, заяви началникът.

Той коментира, че по линия на регистрация на превозните средства в КАТ – Перник няма струпвания, а гражданите се обслужват бързо и в срок.

Говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов посочи, че във връзка с изграждането на водния цикъл в града и извършващите се ремонтни дейности на пътната мрежа, е важно шофьорите и пътниците да се съобразяват с въведените ограничения и да спазват правилата за движение. „Има доста нарушения, публикуващи се в социалните мрежи в района на квартал Димова махала (бивш Иван Пашов), където шофьорите навлизат в лентата на насрещното движение и това води до конфликти, и нежелани инциденти“, поясни той.

Алексов апелира към гражданите при забелязано нарушение да сигнализират ОД на МВР не само чрез социалните мрежи, но и чрез официалните имейли за кореспонденция на институцията – [email protected] и [email protected]. През тях те ще получат обратна връзка за предприетите мерки от страна на органите на реда. 

От ОД на МВР в Перник уточниха, че специализираните операции и непрекъснатият контрол с технически средства на пътя дават резултат. Контролът е 24-часов и обхваща всички населени места, но въпреки това от началото на годината до този момент има увеличение в броя на ПТП. 

От дирекцията поясниха, че всички участъци на пътя са рискови, а с настъпването на зимния сезон шофьорите трябва да са още по-съобразителни относно скоростта, метеорологичните условия и пътната настилка.