Начало България Гимнастичките ни поведоха в отборната надпревара на Европейското първенство

Гимнастичките ни поведоха в отборната надпревара на Европейското първенство

59
Стилияна Николова Снимка: БФХГ
Стилияна Николова
Снимка: БФХГ

Боряна Калейн, Стилияна Николова и Елвира Краснобаева представиха отлично своите умения на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща.

Стилияна Николова се изправи срещу предизвикателствата и беше оценена с 32.500 точки за изпълнението си с лента. Тя се класира за два финала – на обръч и на топка.

Боряна Калейн показа изключително изпълнение и заема трето място в квалификацията за индивидуалния многобой. Тя оглави класирането на бухалки с резултат от 34.600.

Елвира Краснобаева също се представи страхотно на лента, получавайки 32.800 точки. Тя също се класира за финала с увереност.

България води в отборната надпревара, Германия и Унгария заемат второ и трето място. Стартът на финалите е утре с участието на Николова, Калейн и ансамблите.

Откриването на шампионата е от 17:15, последната група от квалификациите е от 18:00, а началото на подиум тренировките е от 21:00.

Следващият ден продължава с финалите на многобоя и ансамблите, където България ще се опитва да защити титлата си, съобщава БНР.