Начало Новини Германия спечели у дома срещу Нидерландия и се класира за четвъртфиналите в...

Германия спечели у дома срещу Нидерландия и се класира за четвъртфиналите в Лигата на нациите

69
Германия спечели у дома срещу Нидерландия и се класира за четвъртфиналите в Лигата на нациите

Германия победи с 1:0 у дома Нидерландия в мач от група А3 на Лигата на нациите. Четирикратните световни шампиони се класираха за четвъртфиналите в турнира два кръга преди края на груповата фаза.

Още във втората минута в класическия сблъсък на „Алианц Арена“ в Мюнхен попадение на дебютанта Джейми Левелинг беше отменен заради засада.

Активната игра за домакините продължи и пропуски пред вратата, пазена от Барт Фербрюген, направиха Максимилиан Мителщед, Тим Клайдинст и Серж Гнабри.

Германия контролираше играта след почивката и заслужено достигна до ценния успех.

В 63-ата минута защитата на гостите не успя да избие топката след изпълнение на ъглов удар и нападателят на Щутгарт Левелинг с шут от наказателното поле реализира победния гол в мача.

В 77-ата минута шут на Шави Симонс срещна напречната греда на вратата на домакините, а стражът Оливер Бауман се справи по перфектен начин след опит за гол на Дониел Мален в последните секунди на редовното време.

Германия има 10 точки на първо място, докато Нидерландия е с 5 точки.

В същата група Унгария победи с 2:0 като гост Босна и Херцеговина и също има 5 пункта. По един път във всяко полувреме се разписа Доминик Собослай.

В група А2 Франция без Килиан Мбапе в състава си се наложи с 2:1 при гостуването си срещу Белгия. 

В 20-ата минута се стигна до дузпа за нарушение срещу Лоис Опенда в наказателното поле, но Юри Тилеманс стреля неточно от бялата точка и не можа да даде преднина в полза на „червените дяволи“. 

„Петлите“ взеха аванс в 35-ата минута след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар от Рандал коло Муани. 

Белгийците изравниха дълбоко в допълнителното време на първата част след удар с глава на Опенда след центриране на Тимоти Кастан.

След близо час игра гол на Коло Муани беше отменен заради игра с ръка, но в 62-ата минута Люка Дин асистира за второто попадение на Коло Муани, осигурило успеха за французите.

Орелиен Чуамени получи втори жълт и съответно червен картон четвърт час преди края на редовното време.  

В другата среща от групата Италия се наложи лесно с 4:1 у дома срещу Израел. Головете за четирикратните световни шампиони бяха реализирани от Матео Ретеги от дузпа, Джовани ди Лоренцо, разписал се на два пъти, както и от Давиде Фратези.

Почетният гол за гостите беше реализиран от Мохамед Абу Фани.

Начело в класирането в група А2 е Италия с 10 точки, пред Франция с 9. Белгия има 4 пункта на третото място. До момента Израел допусна четири поредни поражения.

В група В4 на турнира Ирхан Кахвечъ, Хакан Чалханоглу, Арда Гюлер и Бертуг Йълдъръм се разписаха за успеха с 4:2 на Турция срещу домакина Исландия. Турците са на първо място в класирането с 10 пункта, докато исландците са с 6 точки по-малко на третата позиция.

В същата група Уелс се наложи у дома с 1:0 срещу Черна гора след гол на Хари Уилсън от дузпа в 36-ата минута.

„Драконите“ са на втора позиция в подреждането с 8 точки. Черна гора инкасира четвърто последователно поражение. 

В група С1 футболистът на Ботев Пловдив Йонас Там беше титуляр при загубата на Естония с 0:3 у дома срещу Швеция. Себастиан Нанаси реализира два гола за скандинавците преди почивката, а нападателят на Лудогорец Разград Виктор Гьокерес оформи класическия успех след почивката.

Швеция е на първо място в групата с 10 точки, докато Словакия има същия актив на втората позиция. Естония има 3 пункта на трето място.