Начало Водещи Германия няма скоро да вдигне граничните проверки

Германия няма скоро да вдигне граничните проверки

100
Олаф Шолц

Германският канцлер Олаф Шолц обяви, че временните проверки на границите с Полша, Чехия и Швейцария, въведени през октомври, ще останат за продължителен период от време, съобщи БТА, цитирана от ДПА.

Шолц заяви, че Германия скоро ще предприеме обширни мерки за контрол на границите си с Полша, Чехия, Австрия и Швейцария, с цел да ограничи броя на незаконните мигранти, които влизат в страната.

Той допълни, че очаква в близко бъдеще да влезе в действие и предложената на срещата с министър-председателите на федералните провинции разплащателна карта за кандидатите за убежище, след като всяка провинция е дала съгласието си за въвеждането й.

Относно законопроекта за ускоряване на връщането на мигрантите с отхвърлени молби за убежище, Шолц подчерта, че би било добре да бъде обсъден в парламента до края на годината, след като беше отложен за дълго време.

Той отново направи покана на лидера на консервативната опозиция Фридрих Мерц за разговори за имиграционната политика, след като Мерц обвини Шолц в нежелание за диалог.

Още международни новини – четете тук