Начало Водещи ГЕРБ-СДС ще се срещне с ПП-ДБ, но остава против кабинет с втория...

ГЕРБ-СДС ще се срещне с ПП-ДБ, но остава против кабинет с втория и третия мандат

44
Деница Сачева
Деница Сачева
Снимка: БТА

ГЕРБ-СДС ще откликне на поканата за разговори с ПП-ДБ по предложените от тях приоритети, но остава на позиция, че няма да подкрепи правителство с втория и третия мандат в рамките на 50-ото Народно събрание.

Срещата по предложените от ПП-ДБ законопроекти ще се състои най-вероятно утре като от страна на ГЕРБ-СДС ще участват Деница Сачева, Рая Назарян и Росен Желязков. От страна на ПП-ДБ ще участват Божидар Божанов, Надежда Йорданова и Людмила Илиева.

„Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава. Въпреки това парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще прояви разум, ще се отзове на тази покана за среща.

Нашата позиция за трети и втори мандат остава непроменена – няма да подкрепим правителство с втори и трети мандат. Но трябва да водим диалог и темите, описани като приоритети остават и наши приоритети и сме убедени, че трябва да се работи по тях.

„Надяваме се, че предстоящата предизборна кампания ще даде възможност на колегите да преосмислят поведението си и в следващия парламент да може приоритетите, които непрекъснато представяме пред обществото, да станат реални политически резултати“, посочи Сачева.

По-рано, отцепилите се депутати от „Величие“, близки до Ивелин Михайлов обявиха, че няма да подкрепят декларацията на ПП-ДБ.

Още новини от деня – четете тук