Начало България Ген. Атанасов пита президента: Пазят ли снайперисти Борисов?

Ген. Атанасов пита президента: Пазят ли снайперисти Борисов?

79
Атанас Атанасов Снимка: novini.bg
Атанас Атанасов
Снимка: novini.bg

В обществеността се появиха снимки, на които се вижда, че снайперисти пазят лидера на ГЕРБ Бойко Борисов около неговия дом в Банкя. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ генерал Атанас Атанасов по време на консултациите с Румен Радев.

„Получавам множество телефонни обаждания от хора, които не са случайни. Тези мерки се предприемат от комисия, в която двама членове са назначени от Вас. Не знам дали сте информиран за това. Ако има заплаха за мандатоносителя по време на формирането на правителство, това е изключително сериозен проблем за държавата“, сподели Атанасов пред президента и поиска, ако има информация, да бъде споделена с обществото.

„Когато има по-голям риск за сигурността, аз обикновено бивам информиран. Не мисля, че е подходящо да се публикува конкретна информация, когато става въпрос за заплаха към конкретно лице. Това е моя принцип, но ще се консултирам със службите за сигурност за подобна информация“, беше отговорът на президента Радев, който изглеждаше неподготвен за въпроса на генерал Атанасов.

След приключване на консултациите с държавния глава, Атанасов заяви пред медиите:

„В момента мандатоносител е ГЕРБ и се провежда процедура за формиране на правителство. В същото време снимки на снайперисти се появяват във връзка с охраната на Борисов в Банкя. Не е ли това тревожно? Не разполагам с повече информация за снимките, но единственото, което мога да потвърдя, е че са истински. Трябва да си зададем въпроса дали някой не се опитва да повлияе на процеса на изграждане на кабинет“, посочи той.

„От отговора на президента разбрах колко са сдържани, както е и в случая – когато не желаят да отговорят, казват: Да, прав сте, но няма да отговоря. Въпросът е много важен. На Балканите се случват различни неща. Считам, че една от версиите за събитията може да е свързана с външни влияния. Темата ми е била представена от няколко неслучайни хора, които ме питаха: Не забелязвате ли какво се случва, защо не попитате? Ще искам разглеждането на темата в парламента, за да се разясни защо трябва да се увеличи нивото на защита на лидера на партията и мандатоносителя“, сподели генерал Атанасов, цитиран от novini.bg

На въпроса дали ще има ново правителство, той отговори:

„На кривата ракета – космосът ѝ пречи. Това е случаят и с Борисов. Започва седмия си мандат и все още не успява да формира правителство.“