Начало Култура Всяка от неговите песни е глътка любов. 60 000 пяха, танцуваха и...

Всяка от неговите песни е глътка любов. 60 000 пяха, танцуваха и плакаха с Ед Шийрън

44
Ед Шийрън
Снимка: БТА

Всяка от неговите песни е като глътка любов, която те окупира изцяло и те накара да искаш още. Този вкус наистина е искрен, завладяващ и е разказан прекрасно чрез музиката. Това са думите на един от феновете му след концерта на Ед Шийрън в София. Британските медии го наричат човекът, който възроди поп музиката на земята, съобщава БТА.

На 31 август, на стадион „Васил Левски“, 60 000 души се впуснаха в едно вълнуващо пътешествие – имаше танци, пеене, сълзи… Дъждът, който поройно се изсипа, изглеждаше като напомняне, че Ед идва от острова, казаха зрителите.

През близо два часа и половина, най-големият спортен комплекс у нас се превърна в магично, шарено представление от „Дисниленд“, съпроводено от гласа на Ед Шийрън. Той се появи като истинско момче, облечен в дънки и тениска с надпис Sofia. Хвалите към града не престанаха там, тъй като всяка спирка от турнето му „+ – = ÷ x“ (The Mathematics Tour) артистът носеше тениска с името на съответното място. Ед сподели, че обича София и с удоволствие би се върнал отново в България.

Ед Шийрън

Той изпълни почти 30 песни, винаги с китара като незаменим партньор на въртящата се сцена. Започна с Castle on the Hill от 2017 година. Това беше първата от историите, които Ед Шийрън разказа сред вълшебния декор. Сценографията по центъра на стадиона бе създадена със шест огромни пилона, от които се спускаха видеостени, изглеждащи като сърца. Шоуто беше ярко, шарено, „подправено“ с пиротехнически ефекти, огън и светлина.

В този визуален спектакъл се чуваха Shivers, The A Team, Dive, Eyes Closed, Boat, Give Me Love, Photograph, Perfect и други, включително и парчето, което всички познават – Shape of You. Изненада беше изпълнението на I See Fire от филма „Хобит“ и кавърът на Love Yourself, песен на Джъстин Бийбър, написана от Ед Шийрън и Бени Бланко.

Преди концерта на Ед Шийрън, сцената бе зазагряна от Михаела Филева, а след нея изпълнителят Калъм Скот стъпи на сцената и се присъедини за дует с песента You Are The Reason.

Това беше първият концерт за годината на стадион „Васил Левски“. На 14 септември там ще излезе на сцената италианската звезда Андреа Бочели, по покана на същия организатор – Fest Team. През годините, това място приема десетки хиляди зрители за концерти на Мадона, AC/DC, Лепа Брена, Metallica, Слави Трифонов и „Ку ку бенд“, Бон Джоуви, Роджър Уотърс и преди година Дан Рейнолдс и Imagine Dragons събраха над 40 000 почитатели.