Начало България Влак и локомотив се сблъскаха челно. Четирима са пострадали

Влак и локомотив се сблъскаха челно. Четирима са пострадали

64
Снимката е илюстративна
Илюстративно изображение

Сблъсък на Централна гара в София. Пътническият влак и маневриращият локомотив се удариха челно според първоначална информация.

6 спешни коли пристигнаха на мястото на инцидента. Четирима души са пострадали. Една жена е транспортирана в болницата „Пирогов“. Тя ще бъде подложена на прегледи и изследвания, за да се установи състоянието й, съобщиха от заведението за лечение.

Друга спешна кола пътува към „Пирогов“ с мъж със травма на гръбнака, а трета – към ВМА с жена с травма на главата. На място се преглеждат трима пътници – двама мъже с травми на гръбнака и една жена с травма на крака. В момента чака резервна спешна кола на мястото, предаде БТВ.

Сигналът за катастрофата с влаковете е подаден в рамките на първите минути на 17:00 часа.

От уебсайта на БДЖ „Пътнически превози“ става ясно, че бързите влакове София-Бургас и София-Пловдив са спрени на гарата поради инцидент на железопътната линия. Влакът за Пловдив трябваше да тръгне в 16:20 часа, а този за Бургас – в 16:40 часа.

Пътническият влак София – Ихтиман има закъснение от 23 минути след изчакването за изминаване на друг влак в гара Подуяне Пътническа.