Начало Любопитно „Виртуален стриптийз клуб за непълнолетни“: Щатът Юта съди TikTok

„Виртуален стриптийз клуб за непълнолетни“: Щатът Юта съди TikTok

59
ТикТок TikTok

Посочената статия показва, че губернаторът и главният прокурор на Юта подадоха иск срещу TikTok за използването на TikTok Live за сексуална експлоатация на младежи. Според тях платформата позволява извършването на неподходящи действия в обмен на подаръци и пари.

Щата Юта обвинява TikTok в нарушаване на Закона за продажба на потребителски стоки и настоява за съдебен процес. В документа се нарича TikTok Live „виртуален стриптийз клуб“ и „мръсно подземие на сексуалната експлоатация“. Също така се твърди, че платформата улеснява транзакции за милиарди долари, които могат да доведат до експлоатация и незаконни действия.

Издаденият иск също така разкрива, че TikTok не спазва изискванията на федералния закон за регистрация в федералната мрежа за борба с финансовите престъпления на САЩ. Губернаторът на Юта изрази тревогата си по повод новите обвинения срещу TikTok Live като „невероятно тревожни“.

Представител на TikTok посочи, че компанията има политики за защита на тийнейджърите и обясни, че акаунтите трябва да отговарят на определени изисквания преди да могат да стартират Live. Въпреки това Юта твърди, че възрастовите ограничения на TikTok са неефективни и компанията не се съобразява пълноценно с тях.

Главният прокурор на Юта също потвърди грижата си и заяви, че TikTok продължава с дейности, които нанасят вреди на младите потребители, само заради печалбите си.

Това е втората жалба, която държавата подава срещу TikTok, като първата е за алгоритъма за пристрастяване и други функции, насочени към увеличаване на времето, което младите потребители прекарват в приложението. Юта е също част от група от главни прокурори на щати, които разследват вредите, които TikTok нанася на непълнолетните потребители.

Статията е достъпна в Forbes