Начало Свят Взривове в Одеска област. Русия твърди, че е свалила 36 украински дрона

Взривове в Одеска област. Русия твърди, че е свалила 36 украински дрона

44
Война в Укрйна
Снимка: БТА

Съобщения за взривове в Одеска област се появиха днес в 8:53 часа, съобщават местни канали на платформата „Телеграм“. Сирените в Одеса и околните райони бяха активирани в 8:49 часа, съобщава БТА.

„Всички граждани на Одеса и областта трябва да се скрият в бомбоубежищата. Балистична ракета от Крим лети към Одеска област. Намерете място за укритие чрез интерактивната карта „бомбоубежище/укритие“, каза кметът на украинския черноморски град Генадий Труханов.

Според информация от местните канали в „Телеграм“, имало е взривове в района на курортното селище Каролино Бугаз в Белгородднестровски район.

Българите в региона са над 150 000 души и са третата по брой общност съгласно официалното преброяване в Украйна през 2001 година. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

По-рано Министерството на отбраната на Русия съобщи, че системите на противовъздушната отбрана са унищожили 36 дрона, изстреляни от Украйна през изминалата нощ срещу територията й.

Петнайсет безпилотни летателни апарата са отбелязани над Курска област, девет над Липецка, по четири над Воронежка и Брянска и по два над Орловска и Белгородска, посочи ведомството в публикация в социалната мрежа „Телеграм“.

Още международни новини – четете тук