Начало Спорт Българинът Александър Везенков ще има нов отбор в НБА

Българинът Александър Везенков ще има нов отбор в НБА

34
Александър Везенков
Снимка: БТА

Александър Везенков, който два пъти е бил носител на приза за Спортист номер 1 на България, ще се присъедини към отбора на Торонто Раптърс в Националната баскетболна асоциация (НБА), съобщава журналист от ESPN в социалните мрежи.

Според информацията, Кингс ще заменят Везенков с българския национал Дейвиън Мичъл и ще получат избор номер 45 в драфта на НБА за Джейлън Макданиелс от Раптърс.

През миналото лято Везенков подписа тригодишен договор със Сакраменто Кингс на стойност 20 милиона долара. Той има още гарантирана година за близо 6.7 милиона долара и опция за 6.9 милиона за следващия сезон.

Вече е ясно, че българинът няма да играе значителна роля в тима на Сакраменто, като през последния сезон записа средно 5.4 точки и 2.3 борби на мач в редовния сезон на НБА.

Дейвиън Мичъл завърши третия си сезон с Кингс, като постигна средно 5.3 точки, 1.3 борби и 1.9 асистенции за 15.3 минути на мач в 72 игри.

От друга страна, средните показатели на Макданиелс за Раптърс бяха 3.4 точки и 1.6 борби на мач за 10.8 минути в 50 срещи.

През последните седмици имаше спекулации за възможно завръщане на Везенков в Европа, като интерес към него показаха Олимпиакос и Панатинайкос.

Вижте още спортни новини тук