Начало Водещи Борисов повтори, че няма „добро ДПС“ и призова „другите“ партии за легитимно...

Борисов повтори, че няма „добро ДПС“ и призова „другите“ партии за легитимно управление

64
Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повтори тезата си, че „добро ДПС“ няма и се обърна към „другите“ партии, за да се „направи легитимно управление“.

Борисов присъства на среща на областните координатори на партията и кметове, която се проведе в Бургас.

На брифинг пред журналисти Борисов обясни, че партията ще вкара „най-мощните си сили“, като водещи кметове на ГЕРБ ще бъдат водачи на листи в предсрочния парламентарен вот. От думите му стана ясно, че ако ГЕРБ спечелят вота на 27 октомври знакови кметове може да бъдат предложени за министри.

„Добро ДПС в случая няма. Другите партии – стегнете се, дайте добър резултат, за да се направи легитимно управление. Преди да вляза ме занимаха с какво се случвало в ЦИК, че били блокирани бюрата. Казах на колегите от ГЕРБ да не се занимават. Има служебен кабинет“, заяви Борисов.

Ако българите излязат да гласуват няма никакво значение какво се случва в БСП и в ДПС“, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

По думите му партията му никога не е правила коалиция с БСП и ДПС и според него това са партии, които се „радват, когато ГЕРБ има проблеми“. По думите му тези партии опитват да решат проблемите си през институциите.

Вижте как е разхвърляна полицията – един на „Росенец“, едни на „Бояна“, едни на „Позитано“, едни пред Централната избирателна комисия, кой пази хората?“, попита Борисов.

Борисов не пропусна да се похвали с правителствата на ГЕРБ и да критикува правителствата през последните четири години, и най-вече „Продължаваме промяната“, за това, че държавата е в застой.

„Проблем номер 1 е миграцията. Кой даваха за пример за нулева нелегална миграция. Кой? Понеже е модерно да питаме кой? България“, посочи Борисов.

По отношение на програмата за саниране, той обясни, че са направени „хиляди блокове, след нас – нула“.

„Накарахте хората да си платят, защото искаха промяна“, заяви Борисов по адрес на ПП, а на реплика на депутата Делян Добрев, че ПП няма да върнат пари, той допълни:

„Когато чумата върне на хората децата, тогава ПП ще върне пари“.

Според него проблем номер едно в момента е миграцията. С оглед границата на Бургаска област с Република Турция Борисов говори за гласовете в Европа да се връщат мигрантите.

„Бяхме пример за нулева миграция. Ние без Турция това не може да го свършим. Договорът с „Боташ“ не е добър, когато имаш некадърни правителства. Аз съм човек, който спазва договорите и затова като говорим с Република Северна Македония казваме, съседи спазвайте си договора. Но така или иначе плащаме стотици милиони, ще го отрегулирам веднага процеса и няма да допуснем нелегална миграция в България и ще ви спасим пак“, каза още Бойко Борисов.