Начало България Борисов: Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция

Борисов: Битката в момента е кой да е най-кресливата опозиция

59
Бойко Борисов
Бойко Борисов
Снимка: архив

Ако бъде сформирано ново правителство тази седмица, аз обещавам да помогна на хората бързо. Това обаче ще се случи само ако успеем да създадем правителство. Това бе изявата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение във Велико Търново.

Борисов посети райони, които са сериозно засегнати от градушката. С него беше кметът на Велико Търново Даниел Панов, който обясни на местните жители как и кога ще получат помощ за възстановяване на щетите от градушките през последните дни. От понеделник започва извозването на повредените керемиди, след което ще бъдат разпределени нови, увери Панов.

Ако има правителство – ще окажем помощ. Ако няма правителство – не мога да обещая нищо, допълни Борисов. От събота следобед обикаляме градовете и селата, които бяха засегнати от градушката. Тези природни бедствия стават все по-тежки и чести. Вчера 1000 лв. помощ можеше да бъде достатъчна за домакинство, но сега не е достатъчна, сподели още лидерът на ГЕРБ, цитиран от Дарик.

Има възможност НС да реши, че при подобни бедствия подпомагането ще бъде автоматично от специален фонд, вместо да се обсъжда във всеки случай. И природните бедствия ще се увеличат, за съжаление. Хората очакват от нас да решим техните проблеми, нищо друго не ги интересува, добави Борисов.

Предишната седмица кметовете на Карлово и селата в региона дойдоха при мен, след което се свързах с Главчев и му поисках да отпуснат средства за щетите след наводненията преди две години и им бяха предоставени.

Питането защо толкова много време отнема осигуряването на средства от държавата след наводненията, Борисов коментира: „Това е поради факта, че в момента важна битка е коя ще бъде опозицията. Борбата в момента е коя ще представи най-ясната опозиция. Защо през две години не помогнаха на хората в Карлово?“.

Сутринта Кирил Петков съобщи в социалните мрежи, че най-големият успех от изборите ще бъде, ако Борисов не стане премиер. Е, ако това е неговата мечта, нямам коментар, моята мечта е да виждам държавата да функционира в полза на гражданите и да решаваме техните проблеми, завърши Борисов.