Начало Спорт Белингам и Кейн изведоха Англия до четвъртфиналите. Словакия отпадна

Белингам и Кейн изведоха Англия до четвъртфиналите. Словакия отпадна

24
Англия-Словакия
Снимка: БТА

Англия постигна обрат и спечели с 2:1 Словакия след продължения в осминафиналите на Европейското първенство по футбол в Германия.

Голмайсторът Иван Шранц даде преднина на тима на Франческо Калцона в 25-ата минута, но в последната минута на допълнителното време Джуд Белингам изравни след великолепен гол със задна ножица. Хари Кейн носи победата на англичаните с гол в началото на първото продължение. Гол на Фил Фоудън за Англия беше отменен заради засада в началото на второто полувреме.

Англия ще играе срещу Швейцария за място на полуфиналите на 6 юли от 19:00 часа в Дюселдорф.

Гарет Саутгейт направи една промяна в състава си, включвайки в стартовите 11 19-годишният Коби Мейно. Киърън Трипиър и Фил Фоудън също бяха включени от началото.

Словакия беше на една минута от успеха, но се разочарова след обрат. Лукаш Хараслин и Давид Ханцко пропуснаха две отлични възможности в началото на срещата. Словациите създадоха повече шансове в началото, но Англия изравни и накрая спечели с цел.

Фил Фоудън беше лишен от гол заради засада, но Белингам изравни в последната минута на редовното време. Хари Кейн предизвика обрат с гол в началото на продълженията.

Словаките имаха възможност за изравняване през продълженията, но не успяха да реализират своите възможности. Така Англия продължава напред в турнира, като ще се изправи срещу Швейцария на 6 юли в четвъртфиналите.

Словакия, като част от Чехословакия, беше европейски шампион през 1976 г., но този път не успя да стигне до четвъртфиналите.

Вижте още спортни новини тук