Начало България БДЖ въведе експериментално електронни билети по две линии

БДЖ въведе експериментално електронни билети по две линии

79
БДЖ , влака

От началото на тази седмица БДЖ въведе нова услуга за издаване на билети във влак от превозния персонал с помощта на PDA устройства.

Този експериментален процес се изпълнява само по две направления в момента – София – Враца – Видин и София – Враца – Лом.

В рамките на тестовия период ще бъдат отстранени всички проблеми, свързани с мобилната връзка и други технически грешки по време на работата на устройствата.

След успешното тестване на системата ще бъде разширен броят на влаковете и маршрутите, които предлагат тази услуга с повече функционалности и възможности за покупка на различни видове билети. Така клиентите на БДЖ ще могат да закупуват билети за пътуване и прекачване на възелни гари по целия страна.

Издаването на билетите чрез PDA устройства значително опростява процеса за превозните средства, като билетът се генерира мигновенно, без необходимост от ръчно попълване на бланки, което спестява време и улеснява работата на служителите.

PDA устройствата са интегрирани в системата за издаване на билети, което подобрява отчетността чрез предоставяне на информация в реално време за продажбите.

Продажбите се извършват в съответствие с всички необходими стандарти и наредби за регистриране на продажбите чрез фискални устройства.

Въвеждането на електронното издаване на билети е част от стратегията за подобряване на билетоиздаващата система и разширяване на автоматизираните процеси, което ще предложи по-голям комфорт на клиентите и ще подобри оперативността на дружеството.

Още новини от деня – четете тук