Начало Свят Байдън с обръщение към нацията от Овалния кабинет

Байдън с обръщение към нацията от Овалния кабинет

104
Джо Байдън
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Джо Байдън ще сподели важно обръщение към нацията утре вечер от Овалния кабинет, свързано с неговото решение да се оттегли от президентската надпревара за предстоящия вот на 5 ноември, информират Ройтерс и Асошиейтед прес.

Байдън заяви в публикацията си в списание „Екс“, че ще обсъди „бъдещите планове“ и как ще „довърши мисията си за американския народ“. Президентът ще излъчи телевизионното си обръщение в 20:00 ч. местно време (Северноамериканско източно време; 03:00 ч. в четвъртък българско време).

След като беше положително тестван за КОВИД-19 миналата седмица, Байдън планира да се завърне в Белия дом във вторник, след като прекара време в изолация в дома си в Рехобът бийч, щата Делауеър.

От 17 юли насам президентът не е публично се появявал, но вчера се присъедини към срещата на своята предизборна кампания, за да подкрепи вицепрезидентската кандидатура на Камала Харис, която ще заеме неговото място в надпреварата, след като той отстъпи.

Той обяви също така, че планира да назначи нов директор на Сикрет сървис, след като днес досегашният директор Кимбърли Чийтъл подаде оставка. Чийтъл напусна поста си след опит за убийство на бившия президент Доналд Тръмп, което породи въпроси за ефективността на агенцията в защитата на държавни глави.

Чийтъл беше директор на Сикрет сървис от август 2022 г. и беше подложена на нарастващи призиви за оставка, както и на редица разследвания относно нейния подход в решаването на инцидента със стрелеца в Пенсилвания.