Начало Водещи Байдън печели с лекота първичните избори на демократите в Южна Каролина

Байдън печели с лекота първичните избори на демократите в Южна Каролина

89
Джо БАйдън
Снимка: БТА

Първият изборен тест за втория мандат на американския президент Джо Байдън в Белия дом беше печеливш за него според прогнози на водещите американски медии. Той спечели първичните избори в Южна Каролина с голямо мнозинство, разчитайки на голямата подкрепа от чернокожите избиратели.

Тази победа е важна стъпка за него към номинацията на Демократическата партия и към евентуалната си победа в президентските избори. Байдън се изправяше срещу два други кандидата, но според прогнозите, той надделя с лесно мнозинство.

Той изрази убеждението си, че ще успее да победи вероятния кандидат за президент от Републиканската партия – бившия президент Доналд Тръмп. Тази победа в Южна Каролина е ключова, защото този щат е изключително важен в изборния процес, особено за чернокожите избиратели.

През 2020 година чернокожите избиратели в Южна Каролина подкрепиха Байдън, което му помогна да спечели първичните избори и да продължи напред в битката за номинацията на партията. Сега стъпката му към Белия дом се разкрива, а той изрази убеждението си, че ще успее да постигне победа в президентските избори.

Той изтъкна, че кампанията, която води, е повече от просто политическа кампания, а по-скоро мисия за доброто на страната. Президентът изпрати поредица удари срещу ирански и проирански групировки в Близкия изток като реакция на смъртта на американски войници.

Още международни новини – четете тук