Начало Водещи Ахмед Доган събира част от актива на ДПС в лятната си резиденция...

Ахмед Доган събира част от актива на ДПС в лятната си резиденция в парк „Росенец“

109
Ахмед Доган
Снимка: ДПС

Очаква се  този уикенд Ахмед Доган да събере част от актива на ДПС в лятната си резиденция в парк „Росенец“. Разнопосочни са обаче информациите кой ще присъства.

По информация на bTV сред поканените са депутати от партията и членове, които са изразили знакова подкрепа за него, като на срещата не бил поканен съпредседателят Делян Пеевски.

По информация на „24 часа“ пък се очаква Пеевски да присъства. Според изданието това ще е „помирителен разговор“, на който ще бъде направен опит да се върне колективното вземане на решения в партията.

Според „Епицентър“ в базата си в „Росенец“ Доган ще очаква 17-те депутати, спазили разпореждането му да гласуват „против“ кабинета „Желязков“. Изданието добавя, че на срещата не са поканени нито действащият съпредседател Делян Пеевски, нито неговите заместници, нито който и да е от 30-те народни избраници на Движението, които не са спазили повелята на Доган да гласуват против кабинета на ГЕРБ-СДС.

Преди два дни 17-те написаха Отворено писмо, в което изразиха подкрепа за Доган и споделиха, че „в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения“.

Междувременно, Младежкото ДПС излезе с изявление в официалната си фейсбук страница:

„Закърмени и отгледани с каузата на ДПС за нас е тежко да виждаме как ценностите на партията ни са поставени на карта. Няма да се поддадем на опитите за раздор и зрелища“, цитирайки и изявление на почетния председател на ДПС Ахмед Доган:

“Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си“.

„В последните дни ставаме свидетели на чертаене на разделителни линии, вместо призиви за единство и заедност. Това са тревожни събития за Движението за права и свободи“, добавят от Младежкото ДПС.

„От младежката организация на Движението призовават за разум, сплотеност и единство. Подкрепяме единството и заедността на партията и заставаме категорично зад почетния председател на ДПС д-р Ахмед Дога“, се посочва още в публикацията.

Още новини от деня – четете тук