Начало Спорт Алкарас елиминира Циципас на „Ролан Гарос“ и си осигури „финал преди финала“...

Алкарас елиминира Циципас на „Ролан Гарос“ и си осигури „финал преди финала“ срещу новия номер 1 Яник Синер

64
Карлос Алкарас
Снимка: БТА

Карлос Алкарас успя да се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като победи деветия в схемата Стефанос Циципас в три сета. Третият поставен испанец спечели срещата с 6:3, 7:6(3), 6:4 и ще играе с новия номер 1 в света Яник Синер в полуфиналите, предаде информацията БТА.

Алкарас доминира в първия сет, който спечели с 6:3 след само 33 минути игра. Испанецът продължи силно и започна вторият сет с 3:0. Въпреки това, Циципас се завърна и изравни на 4:4, изпращайки сета в тайбрек, който обаче Алкарас спечели с 6:3.

Третият сет беше изключително изравнен, но Алкарас успя да направи решаващ пробив в седмия гейм и спечели срещата с 6:4 след два часа и 18 минути игра.

Това беше втори път в кариерата на Карлос Алкарас, когато достига до полуфиналите на „Ролан Гарос“. Той ще се изправи срещу италианеца Яник Синер, който отстрани Григор Димитров в предишния кръг.

„Срещата с Яник ще бъде много трудно предизвикателство, но съм готов за него. Този мач е това, което всички фенове на тениса очакват и съм сигурен, че и двете страни ще покажат най-доброто от себе си“, коментира Алкарас преди сблъсъка си със Синер.

Двамата тенисисти имат по четири победи помежду си, като последният успех на Алкарас беше на полуфиналите в Индиън Уелс тази година.

„Яник прави всичко перфектно. Срещу него е най-трудно да играеш, но аз обичам подобни предизвикателства“, допълни испанският тенисист.

Още спортни новини – четете тук