Начало Спорт Александър Зверев е последният полуфиналист на „Ролан Гарос“

Александър Зверев е последният полуфиналист на „Ролан Гарос“

39
Александър Зверев
Александър Зверев/ Снимка: БТА

Германският тенисист Александър Зверев стана един от полуфиналистите на Откритото първенство на Франция, след като победи австралиеца Алекс Де Минор с резултат 6:4, 7:6 (5), 6:4 в сряда. Той ще играе за място на финала срещу норвежеца Каспер Рууд, който се класира без да играе поради отказа на Новак Джокович заради контузия на коляното, споменава БТА.

27-годишният Зверев имаше труден мач срещу Де Минор, въпреки че спечели в чисти сетове. В първия сет реализира два пробива, докато съперникът му отговори с един.

Де Минор беше много агресивен през втората част на мача, като върна пробив и изравни за 3:3. Той имаше сетбол при 6:5, но Зверев успя да го спаси и да отведе мача в тайбрек. В решителната част тенисистът от Австралия водеше с 4:0, но Зверев изравни при 5:5, спечели най-дългото разиграване досега и се наложи във втория сет.

В третия сет Саша отново водеше с пробив за 4:2, следван от 5:3. Де Минор не се предаде до последно и върна един пробив, но Зверев финализира мача с последния си сервис.

Александър Зверев е сред фаворитите за титлата на „Ролан Гарос“, след като дойде с добро настроение от победата си на турнира в Рим. Германецът премина през испанската легенда Рафаел Надал, белгиеца Давид Гофен и се изправи срещу Талон Грикспур от Нидерландия, който стигна до супер тайбрек. Зверев игра пет сета и в осминафинала срещу датчанина Холгер Руне.

В последните два мача Зверев изкачи корта за общо 8 часа и 25 минути, а сблъсъкът с Де Минор му отне още 3 часа за победата.

Александър Зверев и Каспер Рууд имат четири мача помежду си, при двата спортиста има по две победи. Това ще бъде повторение на полуфинала на „Ролан Гарос“ от миналата година, когато норвежецът спечели срещу Зверев, но след това загуби във финала срещу Джокович.

Още спортни новини – четете тук