Начало Новини Аджерпрес: Над 2000 международни експерти по киберсигурност ще присъстват на конференцията DefCamp...

Аджерпрес: Над 2000 международни експерти по киберсигурност ще присъстват на конференцията DefCamp в Букурещ през ноември

29
Аджерпрес: Над 2000 международни експерти по киберсигурност ще присъстват на конференцията DefCamp в Букурещ през ноември

Повече от 2000 международни експерти по киберсигурност ще се съберат в Букурещ на 28 и 29 ноември на регионалната конференция DefCamp, за да обсъдят новите предизвикателства и решения срещу онлайн заплахите, съобщиха организаторите в четвъртък, предаде за БТА агенция Аджерпрес.

„За да подпомогнат обучението на бъдещите експерти по киберсигурност, организаторите на DefCamp – най-важната годишна конференция за хакерство и киберсигурност в Централна и Източна Европа, тази година наблягат както на образованието, така и на практическото прилагане на знанията в областта“, се казва в прессъобщение, изпратено до Аджерпрес.

По този начин DefCamp има за цел да допринесе за повишаване на техническите умения на професионалистите в бранша и за изграждането на силна и добре информирана общност в областта на киберсигурността.

„DefCamp винаги е подкрепял и развивал общността за киберсигурност и тазгодишното издание не прави изключение. Лидери от индустрията ще присъстват, за да споделят ценни знания, прозрения и изследвания, с цел да подкрепят настоящите и бъдещите професионалисти и да укрепят глобалната общност, способна да реагира бързо и ефективно на все по-сложните предизвикателства в днешния пейзаж на киберсигурността. Тъй като бъдещето на киберсигурността зависи до голяма степен и от обучението на следващото поколение професионалисти, на DefCamp 2024 ще поставим силен акцент върху образованието и практическото участие. Тазгодишното издание ще бъде много по-комплексно, с разширени дейности в образователната част, чрез поредица от семинари и обучения, организирани преди самата конференция, и нови възможности за младите хора да се свържат с глобалната общност за киберсигурност. Всички тези дейности допълват презентационните сесии на местни и международни лектори, както и състезанията по време на събитието на 28 и 29 ноември“, заяви Андрей Аваданей, основател на DefCamp, цитиран в прессъобщението.

Близо 800 отбора участваха в квалификационната фаза на DefCamp Capture the Flag (D-CTF) – едно от най-големите състезания по киберсигурност и хакерство в Централна и Източна Европа. Най-добрите 15 отбора ще участват във финалния кръг, който ще се проведе в Букурещ по време на конференцията DefCamp.

Събитието DefCamp 2024 се организира от Центъра за изследване на киберсигурността в Румъния (CCSIR).

От 2011 г. насам DefCamp е успял да привлече в Букурещ почти 13 000 участници от около 60 държави и над 150 града, които са запалени по киберсигурността, етичното хакерство, кибернетичните уязвимости и се интересуват от развиване на техническите си умения. Аудиторията на конференцията включва участници от областта на научните изследвания и разработването на проекти (45%), специалисти по киберсигурност (30%), представители на висшия мениджмънт и лица, вземащи решения в компаниите (18%), и студенти (7%).

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)