Начало Новини Австралийският премиер ще се срещне утре с крал Чарлз Трети на пристанището...

Австралийският премиер ще се срещне утре с крал Чарлз Трети на пристанището в Сидни

39
Австралийският премиер ще се срещне утре с крал Чарлз Трети на пристанището в Сидни

Премиерът на Австралия Антъни Албанезе и партньорката му Джоди Хейдън ще имат утре вечер частна среща с крал Чарлз Трети и кралица Камила на пристанището в Сидни след пристигането на британския монарх в страната, предаде Ройтерс, като се позова на австралийски официални представители.

Агенцията отбелязва, че това е първото посещение на Чарлз като суверен в отвъдморската територия и първото му голямо пътуване в чужбина, след като бе диагностициран с рак. Това е също и първото посещение на управляващ британски монарх в Австралия от 13 години.

Емблематичната сграда на операта в Сидни, наподобяваща корабни платна, ще бъде осветена утре вечер в чест на кралската двойка с фотоколаж от снимки, направени при предишни посещения на Чарлз в Австралия, където той е ходил на училище в продължение на шест месеца и където се е връщал десетки пъти.

Кралската двойка ще бъде посрещната на летището в Сидни от премиера Албанезе и други официални представители на австралийските власти.

Срещата на четири очи на крал Чарлз Трети и кралица Камила с Албанезе и Хейдън ще се състои в „Адмирълти хаус“, историческа правителствена сграда с изглед към пристанището и операта.

Посещението на кралската двойка в Сидни и Канбера ще продължи 6 дни, след което те да отпътуват за срещата на върха на страните от Общността на нациите (бившата Британска общност) в островната държава Самоа.