Начало Водещи Ясен е жребият за Мондиал 2018

Ясен е жребият за Мондиал 2018

1334

Ясен е жребият за Световното първенство по футбол в Русия идното лято. Събитието започна с речи на президента на Русия Владимир Путин и шефа на ФИФА Джани Инфантино. Голмайстор номер 1 на световните първенства по футбол Мирослав Клозе внесе трофея за идния Мондиал, а появата му бе разделена с музикални изпълнения на местната звезда Алсу и държавния танцов ансамбъл на Русия.

След това на сцената стъпиха асистентите на жребия, представители на осемте нации, печелили трофея Гордън Бенкс (Англия), Никита Симонян (Русия), Диего Форлан (Уругвай), Диега Марадона (Аржентина), Лоран Блан (Франция), Кафу (Бразилия), Карлес Пуйол (Испания) и Фабио Канаваро (Италия).

Световното първенство по футбол през 2018 г. ще се проведе от 14 юни до 15 юли и ще бъде излъчвано от Българската национална телевизия.

Домакините от Русия, Германия, Бразилия, Португалия, Аржентина, Белгия, Полша и Франция са водачите в осемте групи. Първият и вторият от всяка група играят един срещу друг на 1/8-финалите (пример: 1 от А срещу 2 от B). Ето и пълния жребий: