Начало Свят Японци ще рекламират върху… Луната

Японци ще рекламират върху… Луната

956
c038c021-f9cc-45ea-bd3e-1bd07390bdc1

Японският стартъп Ispace събра $90 млн. за изпращането на апарат в лунната орбита, който ще се превърне в първа стъпка за създаването на „лунната икономика“.

Щом космическият апарат „прилуни“, всички желаещи, в това число компании, като Japan Airlines Co, пише Profit. и Tokyo Broadcasting System Holdings, ще могат да получат шанса да разположат рекламни банери на повърхността на естествения спътник на Земята.

Проектът на японския стартъп се оказа толкова популярен, че освен частни компании, в него решиха да инвестират Банката за развитие на Япония и спонсорираната от държавата иновационна компания INCJ.

Такеши Хакамада, ръководител на стартъпа, заяви, че логотипи ще се разполагат върху космически кораби и всъдеходи. В случай на успешно преземяване, ще има рекламни табла и на самата Луна.

Ispace планира да създаде като краен резултат „лунна икономика“. Хакамада признава, че за постигането на тази цел ще е необходимо поне десетилетие.

„Хората се стремят към звездите, не за да станат бедни. Поради това е важно да се създава икономика в Космоса“, допълва ръководителят на Ispace.

Генерираните от стартъпа пари ще бъдат насочени към развиването на космическата технология Ispace. От 2021 г. компанията има намерение да организира експедиция за търсене на вода, за да произвежда водородно гориво и да създаде лунни селища, съобщава The Daily Mail.

предишна статияГодишен хороскоп за 2018г. (везни – риби)
следваща статияИ поемаме председателството, Боже мили