Начало Любопитно Япония скрива гледката към планината Фуджи, заради свръхтуризма

Япония скрива гледката към планината Фуджи, заради свръхтуризма

59
Планината Фуджи в Япония

Днес ще бъде поставена висока тъмна мрежа, за да се скрие гледката към планината Фуджи, която привлича тълпи туристи и предизвиква проблеми, обяви Франс прес според местните власти.

Решението за поставянето на мрежата беше взето от кметството на Фуджикавагучико, а целта е да се справи с поведението на хората, които причиняват белег на околната среда и нарушават правилата.

Местните жители подкрепиха идеята, като споделиха, че туристите изхвърлят боклуци на земята, пушат забранено, нарушават правилата за движение и паркиране и дори се покачват на сгради, за да си направят снимки.

Мрежата, висока 2,5 метра и дълга 20 метра, беше планирана да бъде инсталирана в началото на май, но поради трудности с доставките на материали работите продължиха повече време.

Снимките на мястото станаха популярни в социалните мрежи, тъй като показват вулкана зад мрежата, като преден план има магазин на Лоусън, символ на модерната Япония.

Някои туристи изразиха съжаление за решението, но същевременно го разбират като необходимо за гарантиране на обществената безопасност в района.

Независимо от мрежата, туристите все още могат да се насладят на гледката към планината Фуджи от други места, включително и в самия Фуджикавагучико.

Още любопитни новини – четете тук