Начало България Юндер Ремзи, възпитаник на "Арт" школата към ЦПЛР – ОДК "Анастас Стоянов",...

Юндер Ремзи, възпитаник на "Арт" школата към ЦПЛР – ОДК "Анастас Стоянов", ще открие първата си самостоятелна изложба в Шумен

34
Юндер Ремзи, възпитаник на "Арт" школата към ЦПЛР - ОДК "Анастас Стоянов", ще открие първата си самостоятелна изложба в Шумен

Юндер Ремзи ще открие първата си самостоятелна изложба в сградата на Радио Шумен на 30 октомври, съобщи  Деница Мичева, организатор в Центара за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Обединен детски комплекс (ОДК) „Анастас Стоянов“.

Ремзи е дългогодишен възпитаник на „Арт“ школата с ръководител Теменуга Христова. Шестокласникът е носител на редица престижни национални и международни отличия в областта на изобразителното изкуство. От 2020 г. всяка година до сега е част от Клуб „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“, допълни Мичева.

През изминалата учебна година Юндер Ремзи участва в представителна изложба на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ в Министерството на образованието в София, в пленерите с Международно участие  „Мостове на приятелството“ в Шумен и „Силата на природата“ в Синая, Румъния. Рисунки на Юндер са селектирани за участие в международната изложба The Big Blue, която ще бъде открита на 2 ноември във Висока Плана, Сърбия, съобщи Мичева.

Както БТА информира, български и румънски младежи представиха в края на юни в Шумен изложба в рамките на пленера „Мостове на приятелството“. На 27 май изложба на деца, възпитаници на осем арт школи в България, беше открита в столицата, в градина „Кристал“. Двадесет и четири деца от България и Румъния участваха през юли в художествен пленер в град Синая.