Начало Любопитно Щедрост! Джордж Клуни дал на 14 свои приятели по 1 милион долара

Щедрост! Джордж Клуни дал на 14 свои приятели по 1 милион долара

4993

Хубаво е човек да има приятели, но още по-хубаво е един от тях да бъде Джордж Клуни.

Американският актьор, сценарист и режисьор подари на 14 от най-близките си хора по 1 милион долара, пише etcanada.com. Това е станало преди малко повече от четири години – на 27 септември 2013-а.

За случая разкрива Ранджи Гербер, който е от най-доверените му приятели, а освен това е половинката в живота на Синди Крауфорд и успешен предприемач.

„Ние сме една група, която наричаме себе си „Момчетата“. Един ден Джордж се обади на всички от нас и ни каза – запазете в календара си датата 27 септември, ще ви чакам на вечеря в дома си. Когато отидохме – пред всички ни имаше по едно черно куфарче. Тогава Джордж ни каза: „Аз съм щастлив, че ви имам, момчета. Когато дойдох преди години тук, нямах нищо, а вие ме приютихте, спах по вашите дивани. По-късно аз успях и сега искам да ви се отблагодаря“. Всички отворихме куфарите и в тях имаше по 1 милион долара“, разказва Гербер.

Клуни казал на приятелите си, че данъците по сумите са платени и иска да ги използват за каквото намерят за добре – за семейството си, за образование на децата си или за нещо друго необходимо.

Почти никой от Момчетата не е разполагал със сериозни средства. Един бил пощальон, друг работел на летището, където ходел всеки ден с колело, за да взима нормална заплата, с която да издържа семейството си, трети пък бил барман.

Самият Гербер обаче също е милионер и първоначално отказал да вземе парите. Тогава Клуни го дръпнал настрана и му казал – ако ти не ги вземеш, никой няма да получи своите куфарчета. „Затова аз взех парите и ги дарих за благотворителност“, завършва Гербер.

Датата явно е доста специална за актьора, тъй като на 27 септември 2014 г. Клуни се ожени за любимата си Амал.