Начало Любопитно Щедрост! Джордж Клуни дал на 14 свои приятели по 1 милион долара

Щедрост! Джордж Клуни дал на 14 свои приятели по 1 милион долара

4973

Хубаво е човек да има приятели, но още по-хубаво е един от тях да бъде Джордж Клуни.

Американският актьор, сценарист и режисьор подари на 14 от най-близките си хора по 1 милион долара, пише etcanada.com. Това е станало преди малко повече от четири години – на 27 септември 2013-а.

За случая разкрива Ранджи Гербер, който е от най-доверените му приятели, а освен това е половинката в живота на Синди Крауфорд и успешен предприемач.

„Ние сме една група, която наричаме себе си „Момчетата“. Един ден Джордж се обади на всички от нас и ни каза – запазете в календара си датата 27 септември, ще ви чакам на вечеря в дома си. Когато отидохме – пред всички ни имаше по едно черно куфарче. Тогава Джордж ни каза: „Аз съм щастлив, че ви имам, момчета. Когато дойдох преди години тук, нямах нищо, а вие ме приютихте, спах по вашите дивани. По-късно аз успях и сега искам да ви се отблагодаря“. Всички отворихме куфарите и в тях имаше по 1 милион долара“, разказва Гербер.

Клуни казал на приятелите си, че данъците по сумите са платени и иска да ги използват за каквото намерят за добре – за семейството си, за образование на децата си или за нещо друго необходимо.

Почти никой от Момчетата не е разполагал със сериозни средства. Един бил пощальон, друг работел на летището, където ходел всеки ден с колело, за да взима нормална заплата, с която да издържа семейството си, трети пък бил барман.

Самият Гербер обаче също е милионер и първоначално отказал да вземе парите. Тогава Клуни го дръпнал настрана и му казал – ако ти не ги вземеш, никой няма да получи своите куфарчета. „Затова аз взех парите и ги дарих за благотворителност“, завършва Гербер.

Датата явно е доста специална за актьора, тъй като на 27 септември 2014 г. Клуни се ожени за любимата си Амал.

предишна статияКак да размразим ключалката на колата през зимата (СНИМКИ)
следваща статияОбявиха десетимата номинирани за „Спортист на България 2017“