Начало Пари Шотландска клиника лекува пристрастени към криптовалутите

Шотландска клиника лекува пристрастени към криптовалутите

952
Сподели
Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава програма за борба със зависимост от криптовалу

Шотландска клиника, специализирана в лечение на пристрастявания, обяви, че създава програма за борба със зависимост от криптовалутите – виртуалните валути, най-известна от които е биткоинът, пише Chronicle.

Пациентите, които не могат да се възпрат да извършват ежедневни сделки с виртуални валути, могат да се включат в интензивна програма срещу зависимост от хазарта, обясниха от клиниката „Кесъл Крейг“, която е една от водещите за лечение на пристрастявания.

„Пазарът на криптовалути, който се колебае много и е с висок риск, привлича проблемните играчи“, каза терапевтът Крис Бърн от клиниката.

Стойността на виртуалните валути е много спекулативна и не се основава върху реални активи. Затова може много да варира от ден на ден. Докато някои виждат в нея средство за бързо забогатяване, други предупреждават за рисковете, които са сравними с тези в казината.

Голямата нестабилност на криптовалутите „предизвиква възбуда и бягство от действителността“, продължи Крис Бърн, като посочи за пример биткойна, чиято стойност се промени от около 1000 щатски долара до 20 000 долара през 2017 г., а сега е около 7110 долара. Това може да е „вълнуващо, но и пристрастява и като пристрастяването към хазарта, може да е катастрофално финансово“.

Клиниката е получила много молби да включи виртуалните валути сред зависимостите, които лекува.

Коментари