Начало Здраве Шоколад сутрин за блестяща памет и фигура

Шоколад сутрин за блестяща памет и фигура

1077
Сподели
Шоколадът е суперхрана, която ако не сте познавали с всичките й ползи, е време да преоткриете, особено в разгара на лятото! Бъдете лакоми за сладк

Шоколадът е суперхрана, която ако не сте познавали с всичките й ползи, е време да преоткриете, особено в разгара на лятото! Бъдете лакоми за сладкото изкушение не само, когато ви се ще да се поглезите – а и когато сте уморени, с лошо настроение, или ви липсва енергия. Да не говорим, че шоколадът се счита и за мощен афродизиак!

Полезен е за сърцето

Докато му се наслаждавате, шоколадът влияе благотворно и на вашето сърце, както и на кръвообращението и мозъка. Черният (натурален) шоколад, например, помага за възстановяване на гъвкавостта на артериите, като същевременно предотвратява струпването на белите кръвни клетки до стените на кръвоносните съдове. Богат е на минерали като калий, цинк и селен, а 100 г от него осигуряват 67% от препоръчителния дневен прием на желязо.

Стимулира паметта и абстрактното мислене

Установено е, че ако хапвате шоколад за закуска, той стимулира паметта и абстрактното ви мислене. Освен това ще тласне метаболизма ви към моментална редукция на мазнините.

Намалява холестерола и обиколката на талията

Консумацията на какао доказано понижава нивата на „лошия” холестерол, като същевременно повишава нивата на „добрия”, което пък потенциално ограничава и риска от сърдечносъдови заболявания. Шоколадът е много полезен и за кожата – тъй като флавонолите в какаото я защитават от вредното въздействие на слънцето. И освен всичко друго – ви помага да отслабвате! Ако хапвате парче шоколад 20 минути преди хранене, то предизвиква хормонална реакция, която създава усещане за ситост. Установено е, че хората, които редовно закусват с блокче шоколад, губят тегло много по-скоростно от останалите.

Повишава метаболизма

Освен подобряване на мисловните способности, паметта и продуктивността през деня, шоколадът повишава и метаболизма. Потискането на желанието за късче шоколад пък, кара организма да превключва на режим изчакване. А така сигурно се задържат излишните килограми, което затруднява и ускоряването на метаболизма.

Коментари