Шоколадови цикади

Някои могат да потръпнат от погнуса, но в една сладкарница в Мериленд стават все по-популярни покритите с шоколад насекоми.

Сара Дуайър започва дейността си отдавна, но едва тази пролет интересът към екзотичния артикул нараснал. Сега нейният магазин трябва да наваксва десетдневно изоставане в изпълнението на поръчки за шоколадови цикади. „Вкусни са”, казва тя.

„Когато комбинирате шоколада и канелата с хрупкавостта на насекомото, това наистина ви носи онова празнично усещане, което ви обзема докато се разхождате из голям град и пекат ядки на тротоара, а миризмата на канела ви привлича“, казва Дуайър.

Тя и служителите й събират цикадите в хартиени торбички от дърво зад сладкарницата. След това те се поставят във фризера, където ниската температура ги приспива преди да умрат. След това Сара вари цикадите, за да ги почисти, и ги прави хрупкави във фритюрника.

След като цикадите са изпържени, Дуайър ги поръсва с канела или пикантна подправка и те са готови да бъдат превърнати в шоколадови цикади.

„Посещавала съм школа за сладкари в Париж, за да изработя своята уникална техника на потапяне в шоколадова глазура. Сигурна съм, че никой тогава не е мислил, че ще я използвам за шоколадови цикади“, каза тя.

За Дуайър това е шанс за потребителите да се запознаят по-добре с един вид протеин, който според нея ще става все по-популярен в бъдеще.

За още интересни статии, може да ни последвате на нашата Facebook страница

предишна статияБФС обучава още 20 съдии за работа с ВАР
следваща статияРеплика на Мона Лиза излиза за продан