Начало Новини Шефове на "Уникредит" са разговаряли с германски представители преди придобиването на част...

Шефове на "Уникредит" са разговаряли с германски представители преди придобиването на част от държавния дял в "Комерцбанк", сочи документ

44
Шефове на "Уникредит" са разговаряли с германски представители преди придобиването на част от държавния дял в "Комерцбанк", сочи документ

Ръководители на „Уникредит“ (UniCredit) са провели разговори с високопоставени представители на германските власти преди италианската банка да купи част от държавния дял в германската „Комерцбанк“ (Commerzbank). Това сочи документ, изготвен от германския парламент и видян от агенция Ройтерс.

Висши мениджъри от „Уникредит“ са разговаряли с редица високопоставени германския представители, включително от кабинета на канцлера на Германия Олаф Шолц и от финансовото министерство в Берлин. Това е посочило германското правителство в отговор на парламентарно питане, отправено от депутата Матиас Хойер.

Италианската банка придоби 4,5-процентов дял в „Комерцбанк“ през септември, който й беше продаден от правителството в Берлин, припомня германският икономически ежедневник „Ханделсблат“. По този начин „Уникредит“ увеличи своя дял в „Комерцбанк“ до около 9 процента, след което „изрази интерес“ към сливането на двете банки. 

От своя страна правителството на Германия обяви през септември, че е изненадано от този ход на „Уникредит“, посочва Ройтерс.