Начало България Чрез културата заедно можем да направим един много силен балкански регион, каза...

Чрез културата заедно можем да направим един много силен балкански регион, каза министър Найден Тодоров

54
Чрез културата заедно можем да направим един много силен балкански регион, каза министър Найден Тодоров

Културата е това, което свързва отделните страни. Винаги съм твърдял, че културата не са само изкуствата, културата е общуването ни един с друг, каза за БТА служебният министър Найден Тодоров по време на официална вечеря на новия посланик на Турция у нас Саит Уянък, състояла се в хотел „Рамада“.

Министър Тодоров допълни, че в разговора си с посланик Уянък са били на едно мнение, че културата сближава отделните народи и тя е онова, което ни води напред. 

Двамата са обсъдили възможността повече артисти и оркестри от България и Турция да осъществяват културен обмен, като гостуват едни на други. Чрез културата ние заедно можем да направим един много силен балкански регион, каза министър Найден Тодоров. 

Новият посланик на Република Турция Саит Уянък организира официална вечеря по случай Седмицата на турската кухня, която се отбелязва между 21-27 май под патронажа на президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган и първата дама Емине Ердоган. 
 
Като част от тази инициатива в София шеф готвачите Дилек Йеткинер и Джафер Айхан  представиха  турската кухня от Егейския регион.