Начало Водещи Четири са жертвите на взрива в Кайро

Четири са жертвите на взрива в Кайро

1087

Още двама загинаха, след като самоделна бомба удари туристически автобус в Кайро, съобщи AFP. С това броят на загиналите нарасна до 4 човека, сред които са трима виетнамски туристи и един местен гид.

В изявление на египетската прокуроратура става ясно, че 11 други виетнамски туристи са ранени заедно с египетския шофьор на автобуса. По-рано беше съобщено, че в резултат на експлозията са пострадали двама туристи от Китай.

„В 18.15 ч. местно време самоделно взривно устройство е избухнало в Гиза докато преминавал автобус с 14 виетнамски туристи, причинявайки смъртта на двама и ранявайки 10 туристи, сред които и туристическия гид и водача на автобуса, и двамата с египетско гражданство“, се казва в съобщението на прокурорския офис.

Според „Скай Нюз“ (Sky News) взривът е станал на фона на затягането на мерките за сигурност на важни места в египетската столица. Египет се бори с джихадистки бунтовници в северния Синайски полуостров, откакто военните свалиха бившия президент Мохамед Морси през 2013. Те са верни на терористичната групировка „Даеш“ от 2014 и са поели отговорност за редица смъртоносни нападения оттогава.