Начало България Христо Иванов: Отстраняват се всички ръководни кадри, които не се ползват с...

Христо Иванов: Отстраняват се всички ръководни кадри, които не се ползват с доверието на Пеевски

34
Христо Иванов
Христо Иванов

Споделеното от съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов относно ръководителните позиции и кадровите премествания показва, че голямото значение е на доверието към Делян Пеевски. Той обсъди ситуацията с освобождаването на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и назначаването на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР по следния начин:

„Важно е да се забележи, че се премахват хора, които не събират доверието на Пеевски, докато онези, които го имат, остават на постовете си или се връщат. Това вече може да се види и в случая с ДАНС. При заместник-председателите на ДАНС, които са назначени едновременно, единият бива премахнат, а другият остава. Причината за това не е важна. Важното е, че вторият има доверие от страна на Пеевски“.

Относно освобождаването на заместник-председателя на ДАНС и бивш депутат от ПП-ДБ Петър Петров, Иванов посочи, че той има безупречна професионална история.

„Другият заместник стана известен с фалшив сигнал за мен по време на изборите, който доведе до загуба на 500 000 гласа. Премиерът Денков поиска неговата оставка, тъй като работеше по специфичен случай в КПКОНПИ – проверка на данни от американското правителство относно случая „Магнитски“, свързан с г-н Пеевски“, подчерта Иванов.

Христо Иванов заяви, че преди началото на предизборната кампания, ПП-ДБ ще представят ясен план за управление в страната след изборите.

„Това ще бъде базирано на предложеното споразумение – характер и структура. Забележете, че в това споразумение имаше липса на г-н Пеевски. Това бе причината за кризата в управлението. Следваме плана си, но това става след вземане на решения от нашите колективни органи“, добави Иванов.