Начало Водещи Христо Иванов: Отстраняват се всички ръководни кадри, които не се ползват с...

Христо Иванов: Отстраняват се всички ръководни кадри, които не се ползват с доверието на Пеевски

49
Христо Иванов
Христо Иванов

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов заяви, че от ръководни позиции се отстраняват всички кадри, които не се ползват с доверието на Делян Пеевски. Така той коментира някои кадрови промени като освобождаването на заместник-председателя на ДАНС Петър Петров и назначаването на Стоян Темелакиев за заместник-министър в МВР:

„Ясно е, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски и всички, които се ползва доверието на Пеевски остават или се връщат на своята позиция. Това същото го виждате и в ДАНС. При заместник-председателите на ДАНС, които са назначени по едно и също време, единият бива махнат, а другият е оставен. Защо? Даже не става въпрос защо единият е махнат, а другият е останал. Защото вторият се ползва с доверието на Пеевски“.

По темата с освободения от служебния кабинет заместник-председател на ДАНС и бивш депутат от ПП-ДБ Петър Петров съпредседателят на обединението Христо Иванов посочи, че е имал „перфектната професионална история“.

„Другият заместник, ако си спомняте, беше човекът, който направи „фалшивия“ за мен сигнал по отношение на електронното гласуване. Загубихме 500 хиляди гласа. Премиерът Денков поиска оставката на този заместник-председател на ДАНС, който, между другото, е работил в КПКОНПИ по едно много специално дело – проверката на данните от американското правителство по темата „Магнитски“, касаещи господин Пеевски“, подчерта Иванов.

Според него още в началото на предизборната кампания ПП-ДБ ще предложат ясна формула за управлението на страната след вота.

„Тя естествено ще стъпи на споразумението, което предложихме – като цели и като конструкция. Може да забележите, че в това споразумение господин Пеевски отсъстваше. Именно това се превърна в причината да бъде „взривено“ управлението. Ще продължим своята формула, но това стане, когато имаме решение на нашите колективни органи“, добави Иванов.