Начало Водещи Христо Иванов: Борисов отсега „загрява“ с посланието, че пари няма и пицата...

Христо Иванов: Борисов отсега „загрява“ с посланието, че пари няма и пицата ще е „постна“

69
Христо Иванов
Христо Иванов

Формирането на правителство след изборите не е въпрос на аритметика, а на това, чия политическа логика ще надделее, каза в Плевен съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Заедно с кандидати за депутати от листата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ за 15-и МИР и с кандидата за евродепутат Стефан Тафров той проведе открита среща с граждани, предаде БТА.

„Дали това ще е, което ние предлагаме – продължаване на реформите, търсене на съгласие около националните приоритети като Шенген, еврозона, съдебна реформа, промяна на политиката по доходите, на политическия модел, инвестиции в човешкия капитал, или това, което те предлагат – управление на ГЕРБ и ДПС с премиер Бойко Борисов“, добави той.

Според Иванов Борисов отсега „загрява“ с посланието, че пари няма. „Това не е вярно. Те искат да се върнат към модела, в който се изсмукват пари от икономиката, за да се преразпределят от джипката към малко на брой приятелски фирми, затова ни подготвят, че пари и реформи няма, за да се върнем към модела на „постната пица“, подчерта той.

Иванов бе категоричен, че хората трябва да излязат и да гласуват на 9 юни, „не за един или за друг, а за себе си“, защото „оставяйки вкъщи, гласувате за Борисов и за Делян Пеевски“.