Начало Водещи Ходенето: Тайното оръжие на имунитета

Ходенето: Тайното оръжие на имунитета

320
Сподели

Вероятността от настинка или заразяване с вирусна инфекция се увеличава с понижаването на температурата навън. Лекарят Филип Кузменко посочи три стъпки към укрепване на имунитета в медицинския си блог.

Най-надеждният начин за укрепване на защитните сили на организма е ваксинирането срещу опасни инфекции като COVID-19 и грип, каза той. Това е първата и основна стъпка, която ще помогне за поддържане на здравето през есента, който е сезонът с най-интензивно увеличение на заболеваемостта, смята терапевтът.

Някои „помощни средства“ могат да увеличат способността на организма да устои на различни вирусни инфекции, характерни за есента.

„Можете да пиете чай с мед, лимон, джинджифил или, ако предпочитате горещо какао. Можете да ядете повече плодове, съдържащи витамин С. Това са добри помощни средства“, съветва терапевтът.

Изборът на продукт, чиято редовна употреба ще бъде следващата стъпка след ваксинацията за укрепване на имунната система, зависи от кулинарните предпочитания на човека, добави той.

И накрая, има „тайно оръжие“, което ще даде на тялото сериозно предимство в борбата с инфекциите.

„Тайното оръжие за отличната работа на имунитета е ходенето на открито. Човек трябва да изминава минимум пет хиляди крачки на ден. Без този минимум считайте, че имунитетът ви ще е компрометиран“, сигурен е Кузменко.

Укрепването на имунитета трябва да се комбинира със спазването на социална дистанция и строги хигиенни правила, предупреди лекарят.

Коментари