времето

Днес облачността над Западна България ще остане по-често значителна, докато над централните и източните райони ще се разкъсва и намалява и до предимно слънчево. В низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Вятърът ще е слаб в Източна България до умерен със северна компонента. Максималните температури ще са 3°-5° в Северна България, в Южна – от 6° до 11°.

Над планините сутринта облачността ще е предимно значителна. По-късно през деня ще се разкъсва и намалява, след обяд над планините в източната половина на страната – по-често до слънчево. Валежи не се очакват. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, който в по-ниските планински части на Западна България ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

По Черноморието облачността ще се разкъсва и намалява след обяд и до предимно слънчево. По-значителна, предимно ниска, ще е облачността през по-голямата част от деня на юг. Ще духа до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще бъдат между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

предишна статияОтслабваме с краве сирене половин час преди лягане
следваща статияНякой ще кипи от творческа енергия днес, друг има възможност за приключения