Аржентина се сбогува с футболния си бог

Хиляди аржентинци се струпаха на площада пред президентския дворец Каса Росада в Буенос Айрес, за да си вземат последно сбогом с футболната легенда Диего Армандо Марадона, който внезапно почина вчера от инфаркт на 60-годишна възраст. Ковчегът с тялото на Дон Диего бе положен в Каса Росада, обгърнат от флага на Аржентина и емблематичната фланелка с номер 10.

На полицията се наложи да предотврати леки сблъсъци, които бяха предизвикани от огромния брой хора, които искат да видят за последно своя идол. Семейството на Марадона и неговите най-близки се събраха около ковчега още рано сутринта, преди да започне публичното бдение. Феновете на световния шампион от 1986 година минават с бавни крачки покрай тялото на Марадона, като се очаква бдението да продължи цял ден, съобщава АФП.

Десетки хиляди аржентинци започнаха бдението още вчера и изкараха цялата нощ на Пласа де Майо в града, пеейки песни в чест на човека, извел ги до световната титла в Мексико. Правителството на Аржентина заяви, че очаква около един милион души да си вземат последно сбогом с Марадона. Още вчера президентът на страната Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур.

В същото време в редица страни по света фенове на гениалния аржентинец организират сами бдения пред посолството на Аржентина. В Китай и Индия любителите на футбола и Марадона издигнаха малки олтари в памет на Дон Диего пред сградите на посолствата.

предишна статияНякой днес да бяга от професионални разправии и спорове с началници, инак ще му докривее
следваща статияМъгливо време в равнините, повече слънце на изток