Начало Свят Харков беше под въздушна тревога близо 16 часа

Харков беше под въздушна тревога близо 16 часа

59
Харков, Украйна
Снимка: БТА

Голямата част от Харковска област в Североизточна Украйна отмени продължителната въздушна тревога, след като беше атакуван град Харков от руски дронове и имаше опасност от ракетни удари, съобщи БТА по информация на Ройтерс.

Обществената телевизия „Суспилне“ съобщи, че въздушната тревога в града е била в сила над 16 часа и половина, като това беше най-дългата в периода от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

Олег Синехубов, областният управител, потвърди, че поне пет дрона атакуваха Харков, което стана причина за пожар в Основянски район. Няма данни за случили се жертви или щети.

Харков е честа цел на руските атаки през последните седмици. Руските войски вече проникнаха в северните части на Харковска област и се борят край редица села близо до руската граница. В районите, засегнати от атаките, въздушната тревога продължава.

Отслабването на украинските сили води до ескалация на конфликта, тъй като при Киев са забелязани липси на въоръжение и войници за фронта, поради закъсненията на западната военна помощ, изтъкна Франс прес.

Също така, четири жени загинаха при украински атаки в Донецк, контролиран от руските военни. Най-възрастната жертва е на 72 години, а най-младата на 38 години.

Още новини от деня – четете тук