Начало Спорт Футбол в Космоса, руските астронавти загряха топката за откриването на световното (ВИДЕО)

Футбол в Космоса, руските астронавти загряха топката за откриването на световното (ВИДЕО)

840
Сподели
Руските космонавти Антон Шкаплеров и Олег Артемиев проведоха футболна тренировка на борда на Международната космическа станция. Сре

Руските космонавти Антон Шкаплеров и Олег Артемиев проведоха футболна тренировка на борда на Международната космическа станция. Срещата се проведе с официалната топка за предстоящото световно първенство в 11 града на Русия от 14 юни до 15 юли.

Топката „Телстар 18“ беше донесена на МКС от Артемиев с кораба „Съюз МС-08“ на 24 март.

„Командирът на експедицията МКС-55 Антон Шкаплеров и бордовият инженер Олег Артемиев направиха загряваща футболна тренировка на станцията. Специално за това беше доставена официалната топка на световното първенство по футбол „Телстар 18“, за която се планира да бъде върната на Земята заедно с екипажа на пилотирания космически кораб „Съюз МС-07“ на 3 юни“, обявиха официално от „Роскосмос“.

Мачът беше организиран в японския модул „Кибо“. В условията на безтегловност космонавтите се опитаха да си вкарват голове в импровизирани врати. Едната от тях беше квадратният вход към американския модул „Хармония“. Резултатите от мача не се съобщават. Топката от МКС ще бъде използвана на първия мач от Мондиал 2018 между домакина Русия и Саудитска Арабия на 14 юни от 18 часа на стадион „Лужники“ в Москва.

От „Роскосмос“ публикуваха и снимки от Космоса на стадионите, които ще приемат срещите от световното първенство в Русия.

Коментари