Начало България Фондация „Америка за България“ обявява четвъртото издание на конкурса „Наука с бъдеще“.

Фондация „Америка за България“ обявява четвъртото издание на конкурса „Наука с бъдеще“.

29
„Америка за България“

Фондация „Америка за България“ стартира четвъртото издание на конкурса „Наука с бъдеще“, фокусирано върху въздействието върху социалната среда, устойчивото развитие и науката за околната среда. Конкурсът е отворен за участие на изследователи и инженери на възраст между 18 и 40 години, чиято работа е свързана с устойчивото развитие и науката за околната среда, като имат идеи и решения за съществуващи проблеми, които се предлагат за практично приложение. Целта на конкурса е да насърчи ранното развитие на проектите и продуктите им.

Избраните проекти ще получат финансиране между 5 000 и 25 000 лева.

Партньори на Фондация „Америка за България“ в този конкурс включват Фондация „Красива наука“, София Тех Парк, Биотехнологичен и здравен клъстер и други.

Крайният срок за участие е 30 октомври 2024 г. до 23:59 часа, чрез онлайн формуляра за кандидатстване на уебсайта на конкурса.

Всички въпроси относно условията за участие в конкурса могат да бъдат отправени до 12:00 ч. на 26 септември 2024 г. на адреса, посочен в страницата на конкурса, както и по време на разяснителен уебинар, който ще се проведе на 27 септември 2024 г. на Фейсбук профила на Фондация „Америка за България“. Запис от уебинара ще бъде достъпен на сайта на конкурса.

Фондация „Америка за България“ работи с български организации за усъвършенстване на частния сектор и подкрепа на демократичните институции в страната. В областта на бизнеса, предприемачеството и технологиите, Фондацията си партнира с професионални организации, университети, изследователи и бизнес представители, които работят за създаването на предприемаческа обстановка и прилагането на иновационни практики и съвременни технологии.

За повече информация моля посетете www.us4bg.org.