Начало Водещи Финландската премиерка скандализира обществото след като се снима само по сако

Финландската премиерка скандализира обществото след като се снима само по сако

1332

34-годишна финландска премиерка Сана Марин се оказа в центъра на голям скандал. Всичко започна с публикации в социалните мрежи на нейни снимки от новата фотосесия за модното списание Trendi. На снимките Сана Марин позира в черно сако с дълбоко деколте, надянато на голо. Деколтето привлича и с колие от марка Kalevala.

Появата на тези снимки в мрежата имаше ефекта на бомба. В коментарите си под снимката много интернет потребители разкритикуваха Сана Марин за твърде предизвикателния образ, избран за фотосесията.

Според тях жена политик на такова равнище просто не може да си позволи да се появява в лъскаво списание едва ли не полуоблечена.

Намериха се обаче и такива, които подкрепиха Сана Марин. В знак на солидарност те започнаха да публикуват собствени снимки със сака на голо и забавни снимки на своите домашни любимци, съпровождайки ги с хаштага #imwithsanna / Аз съм със Сана/.

В постовете си нейните привърженици посочваха дискриминацията, отбелязвайки, че в обществото мъжете много по-рядко от жените са оценявани по външния им вид. Като примери те публикуваха снимки на мъже голи до кръста, които не са били критикувани.

Сана Марин бе избрана на премиер на Финландия в края на миналата година. Представителката на Социалдемократическата партия пое тази длъжност след оставката на предишния премиер Анти Рине. Сана Марин се оказа най-младият премиер в света и с това влезе в историята.

предишна статияДъждовно и ветровито време, продължава захлаждането
следваща статияБлизнаците да забравят за работа днес, Раците да са предпазливи