Начало Новини Финалистът от последните две издания на "Ролан Гарос" Каспер Рууд се класира...

Финалистът от последните две издания на "Ролан Гарос" Каспер Рууд се класира за втория кръг

44
Финалистът от последните две издания на "Ролан Гарос" Каспер Рууд се класира за втория кръг

Финалистът от последните две издания на Откритото първенство на Франция по тенис Каспер Рууд се класира за втория кръг на турнира.

На централния корт „Филип Шатрие“ норвежецът надделя с 6:3, 6:4, 6:3 над бразилеца Фелипе Мелигени Алвеш.

Рууд, който през миналата година отстъпи в мача за титлата на Новак Джокович, а година по-рано бе победен и от Рафаел Надал, нямаше никакви трудности срещу квалификанта Мелигени Алвеш.

Седмият в схемата норвежец реализира общо четири пробива в мача – по един в първия и втория сет и два в последния, и не допусна да загуби подаването си нито веднъж. Общо за целия мач Мелигени Алвеш стигна само до една възможност за пробив, но я пропусна.

Във втория кръг Рууд ще срещне победителя от двойката между Валентен Вашеро (Монако) и Алехандро Давидович Фокина (Испания).

Успешен старт на „Ролан Гарос“ направи и аржентинецът Томас Мартин Етчевери, който през миналата година игра четвъртфинал в Париж.

Етчевери, номер 28 в схемата, спечели с 3:6, 6:2, 6:1, 6:4 срещу френския представител Артур Казо.

Казо взе първия сет благодарение на пробив, който осъществи в средата му. След това обаче Етчевери пое контрол над мача и взе бързо втория и третия сет. Аржентинецът поведе с пробив и в началото на четвъртия, но Казо показа голяма борба и на два пъти успяваше да изравни след изоставане с брейк.

Решителният момент дойде в деветия гейм, когато Етчевери направи третия си пробив в сета и този път това му бе достатъчно за победата.

Във втория кръг Етчевери ще очаква победителя от мача между французина Артур Риндеркнех и австралиеца Адам Уолтън.