Начало Любопитно Филмите, от които звездите би трябвало да се срамуват (СНИМКИ)

Филмите, от които звездите би трябвало да се срамуват (СНИМКИ)

853
Сподели

Дори и най-известните звезди в Холивуд имат филми в биографията си, които предпочитат да не се показват на публиката, пише Cinefish. Независимо дали те са правени във времето, когато са се опитвали да пробият на актьорското поприще или са се съгласили да участват само заради парите, някои от най-големите имена в Холивуд са се появили в наистина ужасни филми.

Докато определени актьори успяват да се измъкнат от тези необясними грешки в кариерата си, не един или двама съумяват да нанесат трайни щети на собствената си репутация за много дълго време. Ето някои филми, които със сигурност актьорите искат за изтрият от кариерите си.

Critters 3 – Леонардо ди Каприо

Critters 3 - Леонардо ди Каприо

Появата на Лео в „Critters 3“ бележи неговия филмов дебют. Този филм на ужасите е до голяма степен… ужасен. Нулевият му рейтинг в сайта Rotten Tomatoes казва всичко, което може да бъде казано за него. Но Лео всъщност доставя на публиката изпълнение, което си заслужава да гледате, въпреки че то със сигурност не заслужава Оскар, както всичките му останали.

Фантастичната четворка – Крис Евънс

Фантастичната четворка - Крис Евънс

Евънс никога публично не критикува лентата, но е открит за участието си в посредствени филми през годините. „Аз съм толкова свикнал да правя филми, които по някакъв начин не харесвам, но трябва да рекламирам. Опитвайки се да намеря „цветен“ начин да кажа на хората да отидат да го видят“, споделя той по време на интервю през 2011 г. „За съжаление, това е начинът, по който трябва да се справям с нещата, към които имам резерви в работата си“. За щастие пък, втората му участие във филм на Марвел, в ролята на Капитан Америка, беше много по-успешна.

Леприкон – Дженифър Анистън

Леприкон - Дженифър Анистън

Този филм придоби култов статус през годините, въпреки че Анистън предпочита да забрави за неговото съществуване. Тя признава, че се срамува от филма по време на появата си в „Шоуто на Греъм Нортън“ през 2014 г. „Беше ужасяващ момент, когато аз и гаджето ми / Джъстин Теру/ тъкмо се бяхме запознали и лежейки, прехвърляхме каналите, попадайки на филма. Мога да кажа, че това бяха два много напрегнати часове за мен….“

Сам вкъщи 3 – Скарлет Йохансон

Сам вкъщи 3 - Скарлет Йохансон

Колкото и актрисата да не харесва това си актьорско участие, докато тече филма, почти може да се усети как банковата ѝ сметка се пълни постепенно, защото популярността на лентата прави възможна последвалата я кариера. Въпреки това тя не се страхува да се шегува с изпълнението си. В интервю за „Sunday Herald“ през 2001 г. тя споделя – „това беше наистина трудно актьорско предизвикателство, имах нужда от много репетиции…не, просто се майтапя.“

Пълен т*шак – Всички

Пълен т*шак - Всички

Критиците, общо взето, описват филма като един от най-лошите, правени някога. Entertainment Weekly дори заявява, че филмът е „абсолютно отвратителен през цялото време“, а „Чикаго Сън-Таймс“ го описва като „Гражданинът Кейн“ на лошите филми. Когато е попитан какво мисли за филма, една от много му звезди – Ричард Гиър казва: „Освен че очевидно това е боклук, нищо друго на мога да кажа. Дори не съм го гледал!“.

Норбит – Еди Мърфи

Норбит - Еди Мърфи

Освен че за нищо на става, филмът често е цитиран като началото на поредния кариерен упадък на Еди Мърфи, като някои твърдят, че директно участието му в него довело до това той да не бъде номиниран за Оскар за изпълнението си в “Мечтателки“ същата година. Като се има предвид, че две от зле приетите продължения на „Шрек“, както и посредственият „Срещи с Дейв“ са сред неговите най-големи филмови постижения през последните десет години, трудно е да се твърди, че кариерата му не е повлияна от  проклятието на Норбит.

Зеленият фенер – Райън Рейнолдс

Зеленият фенер - Райън Рейнолдс

Актьорът разкрива в интервю за Yahoo! през 2015 г., че всъщност е приел ролята, преди още да е написан дори сценарий, което се оказало огромна грешка. Не е нужно Райън да се притеснява прекалено много, защото лошият филм не повлиява пагубно на кариерата му. Рейнолдс всъщност се запознава с бъдещата си съпруга Блейк Лайвли на снимачната площадка на лентата.  И въпреки провала му като супер герой, пет години по-късно следва огромния успех на “ Дедпул „, в който той е в главната роля.

Коментари