фейсбук

Американската компания „Фейсбук“ обяви създаването на специален информационен център за климата „Climate Science Information Center“, който ще предоставя на потребителите актуални и надеждни данни за климатичните промени в света. Това се посочва в прессъобщение на компанията, публикувано на нейния уебсайт.

„Един от най-важните уроци, които научихме от пандемията COVID-19, е колко широки възможности притежава Фейсбук да предоставя на клиентите точни, експертни съвети и информация по време на световната криза. Сега възприемаме подобен подход към климатичната криза, като пускаме нов информационен център за климатични промени във Фейсбук, за да могат потребителите да получават надеждна и актуална информация за климата“, се казва в изявление на корпорацията.

Новата услуга е специално информационно пространство във „Фейсбук“, което съдържа фактически и статистически данни от водещи международни климатични организации като Световната метеорологична организация, Програмата на ООН за околната среда, Националното управление за океани и атмосфера на САЩ и много други. Освен това, посещавайки информационния център, потребителите ще научат за практическите стъпки, които могат да предприемат в ежедневието си за борба с изменението на климата.

В същото време се подчертава, че центърът ще функционира на принципа на работа на вече съществуващата услуга на „Фейсбук“ (Информационен център COVID-19), която предоставя на клиентите актуална информация за пандемията от коронавируса. Новият информационен център по въпросите на климатичните изменения ще бъде достъпен за жители на САЩ, Великобритания, Германия и Франция. Очаква се в бъдеще той да бъде пуснат и в други страни по света.

предишна статияНякой трябва да намали работата днес, а друг е способен на подвиг
следваща статияРусия готви полет до Венера