Начало Водещи Учени изпратиха електронна музика в космоса с надежда за контакт

Учени изпратиха електронна музика в космоса с надежда за контакт

1401

Sonar Music Festival съвместно с Института за космически изследвания на Каталуния и METI International пуснаха в космоса 35 десетсекундни EDM (Electronic dance music) композиции за връзка с извънземен разум, пише порталът inverse.com.

Учените се надяват, че песните ще достигнат живот някъде в околностите на червеното джудже GJ 237 и ще станат пример за универсален език на музиката.

Зад една от планетите на звездата GJ 237 се намира зона, която теоретично може да е обитаема – т. е. намира се на достатъчно разстояние от своята звезда за поддържане на живот. Според изчисленията песни ще стигнат това място към 2030 г. Ако към Земята бъде отправен ответен сигнал, то той ще се получи не по-рано от 20142 г. В посланието е включена информация за математиката и за науката като цяло, за да бъдат показани някои от достиженията на човечеството.

През ноември миналата година учените вече отправиха съобщение към същата звезда. С помощта на антени в Норвегия, те изпратиха информация за измерването на времето, за изчисленията в аритметиката, за геометрията и други концепции, разработени от хората. Учените се надяват да открият разумни същества с подобно разбиране за тези идеи. Те признават, че това е много малко вероятно, но не губят надежда, че някога, например след 25 години, може да се получи отговор от космоса.

предишна статияЕдна от зодиите да се пази от силни чувства, а друга – да се отдаде на бизнес
следваща статияПравописна грешка върху тениска възмути британците