Начало Свят „Уолт Дисни“ е в преговори за закупуването на 21st Century Fox

„Уолт Дисни“ е в преговори за закупуването на 21st Century Fox

1013

Компанията на Уолт Дисни е в преговори да закупи голямата част от 21st Century Fox. Според CNBC, сделката конкретно би включвала 20th Century Fox, киностудиото на 21st Century Fox. Това ще означава, че Х-Мен и Фантастичната четворка, които в момента съществуват извън обединената киновселена на Marvel (MCU), могат да станат официално част от киносемейството на Disney, пише Operationkino.

21st Century Fox е майчината компания зад филмовото студио 20th Century Fox и включва още Fox Television, наред с каналите от FX Network , National Geographic и платформи като Star и Sky. Така Disney биха получили достъп до първокласни касови поредици като „Планетата на маймуните”, „Умирай трудно”, „Кингсмен”, „Пришълецът”, „Хищникът”, а също и до „Аватар”. Джеймс Камерън има амбициозни планове за четири нови филма „Аватар”, като той всъщност вече е работил с Disney (по нова атракция в Disney World в Орландо – „Пандора – Светът на Аватар”). Такава покупка би означавала още, че Дисни ще разполагат с най-първата версия на „Междузвездни войни” от 1977 г.

Впрочем, през 2001 г. Disney купуват Fox Family Worldwide от 21st Century Fox за 2,9 милиарда долара и чрез тази сделка Дисни се сдобиват с каналите, които по-късно ще станат Freeform и Disney XD.

Агенция Блумбърг съобщава, че преговори между Disney и Fox е имало през последните седмици, но нищо не е окончателно. Във всеки случай, подобен развой на събитията би зарадвал например всеки почитател на комиксовото кино, защото така героите от Х-Мен, включително Дедпул и Върколака, и Фантастичната четворка ще намерят място в Marvel Cinematic Universe, редом до Отмъстителите.

И Disney, и Fox отказват коментар на този етап.